Други дан скупа „Теологија у јавној сфери”

У складу са програмом Седмог годишњег скупа „Теологија у јавној сфери”, његов други дан отпочео је панел дисусијом под насловом  „Теологија у политичком простору: савест или слушкиња”.

Уз модерирање доц. др Вукашина Милићевића, мишљења на ову тему разменили су др Ивица Живковић из Центра за црквене студије у Нишу, др Ана Марија Рафаи из Удружења РАНД из Загреба и Владимир Вељковић, члан уредништва Теолошког и-магазина Теологија.нет из Београда.

Други по реду разговор о књизи, у склопу овогодишњег скупа, као и претходни, приређен је у простору Музеја Херцеговине Требиње, а о „Диптиху о хришћанству и философији: вера и (сазнање) у време одумирања Југославије“ разговарали су Благоје Пантелић, аутор дела, и доц. др Андреј Јефтић, модератор разговора који је пратила публика, међу којом су били и поједини професори и студенти богословља и философије.

„Однос Цркве и медија у доба пост-истине“ била је тема још једне панел дискусије, успешно реализоване у оквиру овогодишњег симпосиона. Дискусију је, уместо најављене Јелене Јоргачевић Кисић, модерирао Благоје Пантелић, а четири дискутанта били су: проф. др Дубравка Валић Недељковић са Одсека за медијске студије Филозофсог факултета Универзитета у Новом Саду, Милан Ћулибрк - главни и одговорни уредник недељника „НИН“, Сања Бјелица Шаговновић из СПКД „Просвјета“ – ГО Мостар и доц. др Вукашин Милићевић са Православног богословског факултета Универзитета у Београду.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка