ТВ Храм: Конференција за медије

ТВ Храм: Конференција за медије
ТВ Храм: Конференција за медије
ТВ Храм: Конференција за медије
ТВ Храм: Конференција за медије

На конференцији за медије која је 16. јула 2018. године одржана у просторијама Телевизије „Храм“ у Београду представници Српске Православне Цркве и Подворја Руске Православене Цркве у Београду најавили су догађаје којима ће се, са благословом Патријарха српског г. Иринеја, у уторак и среду, 17. и 18. јула 2018. године, обележити стогодишњица мученичке смрти руске царске породице Романов. Опширније на интернет страници www.tvhram.rs.

Храм Светог архангела Гаврила обележава 100-годишњицу страдања Романових

Стогодишњица од мученичког страдања Руске царске породице Романов биће свечано обележена у београдском храму Светог архангела Гаврила у Хумској улици, најавио је за Радио Слово љубве свештеник Јован Бабић: у понедељак, 16. јула 2018. године у 17 часова биће служено бдење са петохлебницом, а у наставку предавање о мученичкој смрти чланова царске породице Романов. На празник, 17. јула 2018. године, биће служена света Литургија са почетком у 8 часова.

Слава Болнице „Др Драгиша Мишовић“

Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, викар Патријарха српског, служиће 14. јула 2018. године, на празник Светих мученика и бесребреника Козме и Дамјана, свету архијерејску Литургију у параклису посвећеном овим светим лекарима у кругу Болнице Др Драгиша Мишовић - Дедиње са почетком у 9 часова. Том приликом владика Стефан ће преломити славски колач са кумом славе проф. др Радисавом Шћепановићем, директором Болнице.

Прослава лекарске славе у београдским клиникама

Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, викар Патријарха српског, служиће 14. јула 2018. године, на празник Светих мученика и бесребреника Козме и Дамјана, свету архијерејску Литургију у параклису посвећеном овим светим лекарима у кругу Болнице Др Драгиша Мишовић - Дедиње са почетком у 9 часова.

Светом Литургијом са почетком у 9 часова и светом тајном јелеосвећења са почетком у 16 часова, у суботу 14. јула 2018. године биће прослављена слава капеле Светих врача Козме и Дамјана при Клиничком центру Србије (Делиградска бр. 38).

Слава капеле Клиничког центра Србије

Светом архијерејском Литургијом са почетком у 9 часова и светом тајном јелеосвећења са почетком у 16 часова, у суботу 14. јула 2018. године биће прослављена слава капеле Светих врача Козме и Дамјана при Клиничком центру Србије (Делиградска бр. 38).